menu

Vepřový bůček uzený na bukových štěpkách


2 minuty čtení
Ingredience:

Jak na to?
  1. Kůži na bůčku nařízneme do mřížky a důkladně maso nasolíme a potřeme česnekem.
  2. Bůček si nakrájíme dle potřeby, (ideál 6x20cm)
  3. Necháme minimálně 4-6 dní v chladu, např. v kastrolů a obden překládáme.
  4. Gril roztopíme na 80-90°C. 
  5. Pizza kámen obalíme do alobalu (lze použít i samostatný hrubší alobal) a položíme na rošt grilu
  6. Na něj položíme rošt na žebra/ryby (popř. přídavný rošt) a do něj si jednotlivé kusy naskládáme.
  7. Maso položíme na rošt kůží dolů.
  8. Víko grilu uzavřeme a udíme 10-12 hodin na 70-90 °C.

Dobrou chuť přátelé kamadáři.

Mohlo by vás taky zajímat: